Юношеският национален отбор на България до 15 г. постигна втора победа в рамките на 3 дни над връстниците си от Нидерзаксен. Младите "лъвчета" този път се наложиха с 3:1, след като в събота (13 април) надделяха с 2:1 над германския си опонент. И двете приятелски срещи се играха на основния терен на Национална футболна база "Бояна".

Първото полувреме завърши при нулево равенство, като най-изгодното положение се откри пред централния ни нападател Йоан Борнсузов, който в 32-рата минута уцели напречната греда от фаул. След почивката двата отбора създадоха доста повече опасни ситуации. Първи до гол стигнаха гостите благодарение на Шон Буч, който бе изведен сам срещу вратаря Мартин Иванов и успя да реализира. България U15 обаче не се отказа да търси победата и в края на двубоя стигна до впечатляващ обрат с основен герой Петко Петков.

Нападателят на Лудогорец реализира хеттрик: в 63-тата минута откри головата си сметка след удар с глава при изпълнение на корнер, малко след това се оказа най-съобразителен в наказателното поле отново след центриране от ъглов удар, а в продължението на мача бе изведен сам срещу вратаря на гостите Вихрет и успя да го преодолее с удар в ъгъла за крайното 3:1.

bfunion.bg