Байерн победи Фортуна (Дюселдорф) с 4:1 като гост и се върна на върха на класирането в Бундеслигата. Баварците обаче получиха лоша новина в часовете след мача. Титулярният вратар Мануел Нойер е скъсал мускул и ще бъде извън игра за известно време.

33-годишният страж се контузи в 53-ата минута, когато при подаване на топката усука левия си крак. Веднага след това Нойер спря играта и се оказа, че не може да продължи. Той е напуснал стадиона в Дюселдорф с патерици и се е качил безмълвен на клубния автобус.

Веднага след това президентът на Байерн Ули Хьонес е телефонирал на премиера на областта Северен Рейн – Вестфалия Армин Лашет, който е очаквал Мануел Нойер за награждаването на германския национал за изключителната му социална ангажираност.

Късно снощи на официалния сайт на баварците беше публикувано съобщение с резултатите от направените прегледи. Нойер има скъсани мускулни влакна и ще бъде извън игра за 2-3 седмици. Това означава, че той ще пропусне полуфинала за Купата на Германия срещу Вердер през другата седмица, както и поне два мача от първенството.

ГЕРМАНИЯ, БУНДЕСЛИГА - СЕЗОН 2018/19