Днес в 17:30 часа отборите на Дунав и Септември (София) ще се изправят един срещу друг в мач от 2-ия кръг на плейофа за оставане в Първа лига в група "Б". Двата тима продължават надлъгването помежду си, като борбата е по-скоро за 3-ата позиция в крайното класиране в групата и евентуално по-лесен съперник за баража.



Септември има точка повече от "Драконите" преди днешния двубой. Интересното обаче е, че двата тима нямат нито едно реми в досегашните си 10 мача един срещу друг в елита. Статистиката е изключително изравнена с 5 победи за русенци и 5 за софиянци, като головата разлика е 13-12 в полза на Дунав.

В редовния сезон те вече играха два мача, като всеки спечели своето домакинство. Дунав спечели с 2:0 в Русе през есента, а Септември след това отговори с 2:1 на свой терен в София.


Треньорът на Дунав Людмил Киров може да се похвали с абсолютно пълен състав за днешния мач. Той ще може да пусне най-доброто, с което разполага. Очаква се на вратата да започне Макенджиев, а пред него в защита ще действат Мунин, Мартин Ковачев, и Патев.Николов и Исаевски ще бъдат халф-бековете, а в средата на терена ще стартират Димов и Попадийн. Триото в предни позиции пък ще е съставено от Светослав Ковачев, Иса и Фрицулеску.


В Септември имат доста проблеми. Христо Арангелов не може да използва контузените Тилев, Башлиев и Йорданов. Бенга пък е наказан. Така той ще заложи на Георгиев под рамката и карето Стоичков, Дюлгеров, Николов и Глишич в защита. Галчев и Фабиано ще бъдат в средата на терена, а Чандъров ще изпълнява ролята на плеймейкър. Русев и Димитров ще оперират на двете крила, а атаката ще води Мандиангу.

Първа професионална лига, плейоф за оставане, група "Б", 2 кръг:

ДУНАВ - СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ)

Вероятни състави:

ДУНАВ: Макенджиев, Мунин, М. Ковачев, Патев, Николов, Димов, Попадийн, Исаевски, С. Ковачев, Иса, Фрицулеску

СЕПТЕМВРИ: Георгиев, Стоичков, Дюлгеров, Николов, Глишич, Фабиано, Галчев, Чандъров, Русев, Димитров, Мандиангу

Стадион: Градски, Русе
Съдия: Станислав Тодоров
Начало: 17:30 часа

МИНУТА ПО МИНУТА

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА

ГЛЕДАЙТЕ ТУК!