Експерти изброиха напитките, които намаляват кръвното налягане, което може да доведе до развитието на голямо разнообразие от заболявания. По-специално, лекарите съветват да се опрете на естествени продукти и да не се тъпчете с медикаменти.

За високо кръвно налягане, бързо помага прясно изцеденият сок от ананас, както и този от червено цвекло.

Вече не купувайте хапчета от аптеката, всички лекарства може да се отглеждат в саксии: 7 вида полезни растения! (СНИМКИ)

За решаване на проблема със сърцебиенето и ускореният пулс е достатъчно да си сервирате цвекло на салата или като гарнитура.

Една от най-полезните напитки е също чаят от суданска роза или хибискус. Редовната консумация на този чай ще има положителен ефект върху понижаването на кръвното налягане.

Билката на Авицена: източни тайни за изцеление

В същото време, учените напомнят и за полезните свойства на зеления чай, способен да поддържа здравето на кръвоносните съдове и действащ като антиоксидант.

Лекарите напомнят, че при лечение на високо кръвно налягане трябва да се вземат предвид индивидуалните противопоказания. Ако имате проблеми, трябва да се консултирате с Вашия лекар./ zdrave.to

Харесайте zdrave.to и във Фейсбук, където ще намерите още много полезни и интересни четива за всеки!