Два руски самолета, превозващи 99 военни и 35 тона техника кацнаха в Каракас, "в рамките на техническото и военно сътрудничество с Венецуела", предаде Франс прес, като цитира руската държавна агенция Спутник.

"В тези полети няма нищо тайнствено", посочва Спутник и уточнява че единият самолет е "Антонов Ан-124", другият - пътнически "Ил-62". Те са кацнали пред президентския терминал на международното летище "Симон Боливар".

Венецуелските власти и посолството на Русия в Каракас отказаха да коментират тази информация, посочва АФП.

Двата самолета са излетели в петък за Каракас от руското военно летище "Чкаловски" и са направили кратък престой в Сирия. Транспортният самолет "Ан-124" е излетял от Каракас в неделя следобед. Ройтерс също цитира агенция Спутник, че руските военни са пристигнали във Венецуела за "консултации".

"Русия има различни договори тук, които са в процес на изпълнение, договори от технически военен характер", заявил пред Спутник източник от руското посолство в Каракас.

Руските министерства на отбраната и на външните работи и говорителят на Кремъл не са отговорили на писмените въпроси на Ройтерс във връзка с пристигналите във Венецуела самолети.

(БТА)