София. Фелдшери и лекарски асистенти ще излязат на протест пред Министерството на здравеопазването. Това съобщиха от Сдружението на фелдшерите в България. Протестът ще се състой в 12.00 часа пред Министерство на здравеопазването и ще е под надслов „Самостоятелна и независима
Професионално-съсловна организация за фелдшерите/лекарски асистенти с цел защита професионалните права на специалистите в полза на обществото".
От Сдружението на фелдшерите в България посочват, че решението за протеста е следствие на игнорирането от страна на Министър Ананиев на техните предложения за срещи и диалог, както и лицемерното и неуважително отношение към едно медицинско съсловие практикуващо във всички структури на здравната система и приоритетно в спешна медицинска помощ. По думите ум националният протест ще бъдат съобразен със закона и в него ще вземат участие фелдшери и лекарски асистенти от цялата страна.
От Сдружението на фелдшерите в България уточняват, че професионалистите ще продължат да отстояват своите справедливи искания и правата на съсловието със всички възможни законови средства до решаването на поставените от тях въпроси.