Футболистите на Волов (Шумен) постигнаха първа победа от началото на първенството в Трета лига – Североизточна аматьорска група. В среща от ХХ-ия кръг на градския стадион „П. Волов“ пред над 200 зрители младите момчета на треньора Стоян Чешмеджиев макар и минимално победиха гостите от Бенковски (Бяла Рс) с 1:0 след гол на Иван Цонев в 27-ата минута. 

Как се стигна до попадението във вратата на Александър Ангелов? След първоначалният натиск и по-честа обсада на вратата на гостите, шуменци се поприбраха и заиграха в центъра. В 20-ата минута Анъл Емилов удари гредата и даде индикации, че днес домакините непременно трябва да победат. Две-три опасни влизания на Айхан Ведат, Симеон Савов, Сонер Кязим и Иван Цонев едва не отбелязаха и затрудниха доста вратаря Александър Ангелов. 

В 27-ата минута след бърза атака отдясно Сонер Кязим напредна до аутлинията, изсипа топката в пеналта, където Иван Цонев от 6-7 метра я заби за 1:0. В оставащите до края на първата част минути двата отбора направиха няколко пропуски и оставиха резултата непроменен. 

През втората част играта предимно се водеше в половината на гостите, но неопитността и неувереността в завършващата фаза на младите шуменски футболисти остави резултата непроменен. Непростими пропуски пред вратата на Бенковски направиха Айхан Ведат и Сонер Кязим. Иван Цонев, Симеон Савов и Анъл Емилов също пропуснаха от непосредствена близост. В последните минути на срещата играта се накъса от ненужни нарушения на двата отбора и футболът отстъпи място на нервни изблици от страна на отделни футболисти. 

Гостите от Бяла се хвърлиха на отчаян щурм, но за изравняване не им стигна времето. Секунди преди края на двубоя в единоборство за топката с вратаря на шуменци нападател на гостите се контузи тежко и беше откаран с линейка до спешното отделение на болницата в Шумен. Точно, компетентно и безпристрастно съдийство на реферите от Варна – Иван Руменов с асистенти Христо Хаджийски и Цветомир Колев.

В следващия ХХI-ви кръг 30 март (събота) от 15 ч. Волов (Шумен) гостува на Тополи 2010, ден след това Бенковски (Бяла) приема у дома Локомотив (Русе).

Салим  Салих