Берое U16 записа нов успех в първенството при юношите младша възраст. Момчетата на Сидер Димитров се наложиха с 2:1 над Хасково като гост. Попаденията за "зелено-белите" бяха дело на Пламен Андрей Апостолов и Атила Ахмед. "Страхотно първо полувреме за нашият отбор. Отбелязахме два красиви гола и създадохме още 4-5 чисти голови положения, срещу един добър отбор. Влезнахме обаче във второто полувреме несъсредоточени и допуснахме фрапантна грешка, което позволи на противника да намали в резултата. От там до края футбол не се игра заради изключително агресивната и на моменти груба игра на домакините. Въпреки това не допуснахме нито едно положение за изравняване на резултата и заслужено победихме", заяви след срещата наставникът на Берое U16 Сидер Димитров.

Успех и за Берое 2006 днес в първенството на подготвителната група деца. Децата на Боян Стоянов се наложиха с 10:1 над Единство (Гурково). "Техния отбор не е отбор, с който да се сравняваме! Имаме по- големи възможности и амбиции!Нивото на първенството е ниско и не е критерии за нас", заяви след двубоя наставникът на Берое 2006 Боян Стоянов. 
Това е втора поредна победа с двуцифрен резултат за "зелено-белите" през пролетта. В предишния кръг тимът се наложи с 14:0.

Берое 2007 завърши 0:0 с Верея в среща от 17-я кръг на първенството на подготвителната група деца. Децата на наставника Атанас Димитров владееха повече топката и изпуснаха няколко отлични възможности за попадение чрез Георги Митев и Виктор Иванов през първото полувреме и Стилян Шатов и Живодар Жеков след почивката. Домакините от Верея също имаха възможности да отбележат. "Доволен съм, защото стана много мъжки двубой, с много единоборства, много спортна борба. Подобни срещи са полезни за бъдещето развитие на децата, заради характера, който трябва да проявят. Предстои ни турнир в Турция след още един мач в първенството, надяваме се да успеем да се справим с контузиите след този двубой", заяви след срещата треньорът на Берое 2007 Атанас Димитров.