Ако цената на абонаментните услуги ви се струва твърде висока, Netflix възнамерява да предложи изгодна сделка. Компанията експериментира с нов абонаментен план, насочен изцяло към мобилни устройства (смартфони, таблети и т.н.). В момента той се тества единствено в Индия при цена от 250 рупии месечно (3,63 щатски долара). Това е двойно по-малко от стандартния план за страната, който е 500 рупии ($7,27). От своя страна, Netflix заяви пред The Verge:

„Ние винаги търсим начини да направим Netflix по-приятна и достъпна за използване. Засега пробваме различни опции в избрани държави, където потребителите могат например, да ползват онлайн услугата на своите мобилни устройства при по-ниска цена и да се абонират за по-малки периоди от време“.

Засега малко потребители виждат новия тарифен план и е възможно Netflix никога да не го предостави на всички. Освен това компанията не желае да сподели кои други страни ще бъдат включени в списъка освен Индия. Според нас България притежава голям потенциал за развитието на услугата. Освен това втората част от изявлението би могла да се тълкува, че е възможно потребителите да могат да плащат за една или две седмици. Досега абонаментните планове включваха единствено месечно плащане, което се начислява от влизането в сила на заявката за ползване на Netflix.

Все пак ексклузивността само за Индия не е много изненадваща. Миналата седмица Тод Йелин от Netflix направи изявление в Мумбай, описвайки плановете на компанията да предлага колкото се може повече интерактивно индийско съдържание. А новият индийски сериал Sacred Games, стриймван на платформата, успя да си намери немалко световни фенове.