Браузърът в електромобилите на Tesla не е нещо особено и не е голяма изненада, че някой се оплака на Илън Мъск в Twitter, че въпросният уеб браузър е бавен, неудобен и ненадежден. Отговорът на главния изпълнителен директор на компанията бе бърз: Tesla възнамерява да модернизира своя браузър, който вече ще се базира на проекта Chromium – изключително популярният проект с отворен код, който се използва от Google, Opera а отскоро и от Microsoft.

Това съвсем не означава, че браузърът в електромобилите на Tesla ще прилича на Chrome, Opera или Edge. Подобно на другите компании, Tesla ще използва Chromium енджина, за да осигури надеждност и висока скорост на отваряне на уеб страниците.

About to be upgraded to Chromium

— Elon Musk (@elonmusk) March 22, 2019

Постът на Мъск в Twitter не разкрива никакви подробности относно обновяването на браузъра. Не се знае кога ще бъдат въведени промените. Но излязлата наскоро актуализация на софтуера засегна и браузъра на Tesla и това може да се окаже достатъчно за потребителите, докато не излезе напълно обновената версия, базирана на Chromium проекта.

Съвсем скоро се очаква Microsoft да представи новата версия на браузъра Edge, базирана на Chromium с енджина WebKit. Microsoft усилено тества този браузър. Съвсем скоро той ще стане достъпен за обикновените потребители, желаещи да вземат участие в неговите тестове, преди да бъде интегриран в операционната система Windows 10.