Съвместното явяване на избори е една форма на сближаване на позициите, но това сближаване е и с разликите в тези позиции. Това каза за седмичното обзорно предаване „Метроном“ на Радио „Фокус“ Емил Кабаиванов, зам.-председател на СДС.

“Това, че в момента ние сме по-малкият, ГЕРБ е значително по-голямата дясна партия, не би трябвало да преминава в покровителствено отношение. Аз съм сигурен, че колегите от ГЕРБ ще се отнасят с уважение към нашите кандидати народни представители. Ние ще направим нашите номинации, които ще бъдат няколко на брой и председателят заедно с председателят на ГЕРБ ще уточнят кои двама наши кандидати ще бъдат на шеста избираема позиция и на следващата. Ние ще отстояваме нашето мнение и с тези различия, които имаме, ние влизаме в тази формула на съвместно явяване, това е честното според мен“, допълни Емил Кабаиванов.

Той каза още, че тази коалиция трябва да остане най-малкото до следващите местни избори, но ако сътрудничеството с ГЕРБ е искрено, на принципна основа е възможно то да бъде и по –дългосрочно.