Бъдеща коалиция между ЕКР и ЕНП, ситуацията с мигрантите в Европа и инвестициите в България обсъдиха тази сутрин с премиера Бойко Борисов, евродепутатът Николай Бареков, президентът на АКРЕ Ян Захрадил и изпълнителният директор на формацията Ричард Милсъм.
 
Вероятен изход - Великобритания напуска без сделка, Борисов предприема крути мерки по повод последните апартаментни скандали в държавата, Ян Захрадил твърдо ще работи и за интересите на България в следващия си европейски мандат, обяви евродепутатът минути след срещата в Министерски съвет.
 
Ако сега консерваторите се обединим, ще постигнем много по-добър резултат, това е мнението и на Бойко Борисов, обяви евродепутатът Николай Бареков по телевизия Евроком след срещата.
 
Той направи и конкретна прогноза за изборния резултат. По думите му ако „Презареди България” се яви заедно с „Атака“ ще постигне резултат за един евродепутатски мандат, но ако към тях се присъедини и ВМРО - то напълно възможно е да бъдат вкарани двама представители в ЕП. Бареков също така е категоричен, че индивидуалното явяване на формациите ще доведе до катастрофални резултати, далеч от очакваните.
 
Ян Захрадил, който също беше гост на предаването,  подкрепи думите на Бареков и обяви, че обединени патриотичните консервативни партии ще постигнат много повече.