Всяка година на 22 март децата от ДГ№3 „Звездичка“ във Варна отбелязват Световния ден на водата с различни екоинициативи.



Темата  през 2019 г. е „Вода за всички!“ – в съгласие с основния поет от страните ангажимент в Програмата на ООН за устойчиво развитие до 2030 г. Мотото на кампанията „Всеки е важен!“ акцентира върху правото на достъп до вода като основно човешко право и че никой не трябва да бъде забравен в осигуряването на свободен и лесен достъп до питейна вода без опасност от замърсяване.

Децата от ДГ №3 „Звездичка“ отбелязаха Световния ден на водата, за да привлекат вниманието на всички хора към значението, опазването и пестеливото използване на водата.

С особено любопитство и интерес децата показаха умения да откриват вълшебствата на водата чрез елементарни опити и експерименти Демонстрираха знания за кръговрата на водата и желанието си никога реките и естествените извори да не пресъхват, за да има чиста вода за пиене и отправиха своя апел към възрастните :"Пазете водата, за да я има Земята! ".

В забавните интерактивни игри проявиха много знания и  висока  екологична култура за опазване и разумно използване на всички водни източници и показаха своето към актуалните проблеми на възрастните.

Гости на инициативата бяха родители и представители на Басейнова дирекция "Черноморски регион" Варна и РИОСВ-Варна.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html