Сливен. В чест на Международния ден на театъра 27 март, Сливенският драматичен театър ще представи своето ново лого. Това съобщиха от културната институция. То е изработено от художничката Маргарита Дончева, доктор по изкуствознание и преподавател по рекламна графика в Националната художествена гимназия „Димитър Добрович“ в Сливен. Маргарита Дончева е автор и на корицата на Летописа на Сливенския драматичен театър, издаден по случай неговата 100-годишнина, която бе отбелязана тържествено на 18 септември 2018 година. Художничката развива своята идея за емблематичната сграда на театъра в новото му лого. Според директора на театъра Радост Костова, новото столетие налага необходимостта от ново лого. Театърът има характерна нова сграда, на която старото лого с фронтона на Народния театър не подхожда. Новото лого е графичен знак на сегашното лице и аура на театъра, то е реверанс към миналото и препратка към бъдещето на театралната институция.
Новото лого на театъра символизира театрална завеса, която представлява всъщност новата сграда на театъра, с характерната й форма и релеф. За името на театъра е използван авторски шрифт. Фонът на новото театрално лого е червен, тъй като традиционният театрален цвят е тъмночервения, който засилва емоцията и усещането за драматичен театър.
Новото лого на театъра ще бъде представено на специална пресконференция в камерната зала на театъра по случай Деня на театъра 27 март. Ще бъде отдадена необходимата почит и уважение към доброто старо лого на Драматичния театър, дело на емблематичния сливенски художник Евгени Вълев, служило вярно на театралната общност повече от половин век.