Еди Хърн, промоутър на световният шампион на IBF, IBO, WBA (супер) и WBO в тежка категория Антъни Джошуа, критикува шампиона на WBC Дионтей Уайлдър и екипа му заради отказа им да приемат съблазнителната оферта на DAZN.

Хърн и неговата компания Matchroom Sport работят с американската онлайн платоформа.

Еди Хърн се надяваше, че споразумението между DAZN и Уайлдър ще подготви почвата за обединителен двубой с Джошуа през есента.

„За съжаление, особено когато чуете вчерашните коментари на екипа на Уайлдър, разбирате, че те не се интересуват от неговите интереси, а от бизнеса. Само чуйте коментарите на Шели за това, че ‘когато Уайлдър нокаутира Джошуа, империята на Matchroom ще приключи.’ Какво по- дяволите общо има това с империята на Matchroom? Опитваме се да организираме битка. Става дума за Антъни Джошуа и Дионтей Уайлдър, за боксьорите. Не можете да давате съвет на някого или да го напътствате, ако мислите за нечия организация или искате нейния провал. Това няма значение. Става дума само за боксьорите. Не се притеснявайте за мен, тревожете се само за това как да бъде организирана битката,“ каза Хърн пред телевизия IFL.

„И по повод този коментар, че ако Уайлдър нокаутира Антъни Джошуа, ще сложи край на империята на Matchroom, ще сложи край на шибаната империя. Давайте. Направете го. Направете го. Разорете ме. Нека Уайлдър нокаутира Антъни Джошуа. Сложете край на Еди Хърн. Направете го, не говорете само за това какво ще стане, направете го. Решението на Уайлдър наистина ме разочарова. Решението му ме разочарова и ме озадачава. Но най-важното и приятно нещо е, че феновете сега научиха истината. А когато прочетата отговорите на Уайлдър към постовете му, феновете вече започват да разсъждават и казват:’Мамка му, той не е искал битката през цялото време.

И най- тъжното е, че дори не мисля, че нещо зависи от Дионтей. Просто му казват какво да прави или му промиват мозъка как да постъпи. Тъжно е, защото омразата е толкова дълбока, че хората забравят каква всъщност е работата им. Моята работа е да осигуря най-добрите възможности за моя клиент и няма да позволя никакви лични взаимоотношения, каквато и да е неприязън, да не ми попречи на това.

Мислите ли, че ще загубя съня си заради Шели Уинкъл и Ал Хаймън? Те не означават нищо за мен в живота ми. Онова, което за мен има значение е Антъни Джошуа да стане безспорен шампион. Разликата между Уайлдър и Джошуа е, че „ЕйДжей“ е моят шеф, докато е неговия екип е точно обратното. Ал Хаймън е шеф на Уайлдър.“

fight-bg.com