Очна болница във Варна така или иначе е университетска, в нея учат студенти и преподават хабилитирани лица. Би било правилно решение на Общината тя да мине към университета, подобно на болница „Св. Марина“, така коментира проблема с лечебното заведение народният представител от БСП проф. д-р Анелия Клисарова.

Както е известно, общинската Очната болница от години има проблеми, а лошите условия за работа накараха целия ѝ лекарски колектив да подаде оставка. Така от 7 април болницата остава без лекари. Община Варна засега не е заела ясна позиция по предложението, отправено от напускащите лекари – лечебното заведение на премине на управление от Медицинския университет в града. Според проф. Анелия Клисарова, която е била в миналото и ректор на МУ- Варна, и председател на здравната комисия към Общински съвет – Варна, това би било най-правилното решение.

„Явно община Варна няма възможност да издържа Очна болница и да инвестира така, че да има модерна апаратура и като цяло да бъде конкурентноспособна на останалите очни болници във Варна. А държавна очна болница няма как да няма. Там има много кадърни хора, които искат да работят с висок клас апаратура“, коментира проф. Клисарова.

Според нея, ако болницата мине към Медицинския университет, ще се реши и проблема с напускащите лекари.

„Напълно разбирам желанието на общината да спаси собствеността си. Но този проблем с болницата е още от времето, когато аз бях общински съветник. И тогава не достигаха средствата. А някога нашата Очна болница беше водеща за цялата страна, надявам се това отново да стане факт“, каза още народната представителка от БСП.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html