Ремонт на пътна инфраструктура в село Кирилово желаят жителите му, а това бе поставено като най-голям проблем от тях по време на изнесената среща с местния омбудсман Надежда Чакърова, председателят на Общинския съвет Таньо Брайков и секретаря на общината Делян Иванов. Сметоизвозването и бездомните кучета са част от трудностите, за които хората споделиха.Неудобство и предпоставка за пътни инциденти създава изкуствена неравност, целяща намаляване на скоростта, при входа на селото, която според живеещите наоколо не отговаря на нормите - прекалено висока и тясна е. 

Представителите на местното самоуправление дадоха подробности за очакваното стартиране на кампания за кастриране на домашни кучета, което ще намали значително броя на безпризорните четириноги, тъй като голям процент от тях са имали стопани, които вече не желаят да се грижат за тях.

В Кирилово предстои да се реновират още улици, да се направи ремонт и на Здравната служба, както и да се урегулира отводняването в селото и почистване на канала, който минава около селото“, даде подробности секретарят на старозагорската община Делян Иванов. Той добави, че  общо за подобрения в населеното място са предвидени над 100 хил. лева за тази година.

Пътуващите често пенсионери поискаха още от представителите на местното самоуправление да преразгледат графика на автобусите, цените на пътуването между близките села, както и възможността отново да закупуват едногодишни карти за междуградската мрежа. 

В курортното селище Старозагорски минерални бани темите отново бяха бездомните кучета, които стават повече през пролетта, както необходимостта  от по-често сметоизвозване. Въпрос бе зададен и за възможността за концесия на езерото, както и за подобряване на имиджа на курортното селище.


Омбудсманът Надежда Чакърова – Николова пък обяви, че води активна комуникация с местното електроразпределително дружество, защото жалбите за променливо напрежение в района са зачестили.