Над 200 медицински специалисти от всички пловдивски болници  се включиха в протеста за достойно заплащане и по-добри условия на труд. Това е вторият протест на професионалистите по здравни грижи, който се проведе паралелно  в столицата и много градове в страната. 

Пред сградата на община Пловдив те издигнаха плакати с надписи “Българи, ще ни оставите ли да си отидем“ и „Днес подкрепете нас, за да има утре кой да се грижи за вас“ и призоваха цялата общественост да ги подкрепи.

Медиците  настояват за стартова работна заплата от две минимални работни заплати, да има правила за допълнителните възнаграждения и почасово заплащане на нощния труд както и да се прекрати практиката болниците да са търговски дружества. 

Протестиращите се разграничиха от Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи и съобщиха, че е в процес на регистрация Асоциация на медицинските сестри, която пряко да защитава интересите на съсловието. 

По думите й въпреки срещите и разговорите с институциите до момента няма увеличение на заплатите им, както и след вчерашната среща със здравния министър не са получили гаранции, че исканията им ще бъдат изпълнени. Медицинските специалисти  са категорични, че остават в стачна готовност, докато исканията им не бъдат изпълнени.