Бъдеще за комплекса "Марица изток" трябва да бъде регионалният и национален приоритет, който нашите кандидати за ЕП трябва да защитават, е мнението на областния координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов.

„Ние трябва да имаме гаранция, че бъдещите евродепутати ще защитават  националната позиция, че българската икономика и региона, се нуждаят от комплекса Марица изток. До момента ГЕРБ е единствената партия с последователна политика по отношение на въглищните централи. Приетата Национална енергийна стратегия заявява, че жизненият цикъл на комплекса ще бъде удължен минимум до 2030 година, а след влагането на необходимите инвестиции в подобряване на пречистването на въздуха, те могат да работят до изчерпване на количествата въглища.

За нашия регион е важно да гарантираме на хората перспектива за работа и развитие в тази сфера”.
Мария Габриел, Лиляна Павлова и Андрей Ковачев, са сред номинираните за евродепутати от Стара Загора. Местните структури на ГЕРБ предлагат в листата да влязат Николай Диков, Лили Цонкова, Йона Фильова, Ангел Филипов.

Окончателната листа на ГЕРБ за евродепутати ще бъде представена на 31 март.

СДС е част от политическото семейство на ЕНП и това е един от основните  мотиви партията да получи свои места в листата на ГЕРБ за предстоящия вот за Европейския парламент. По-важно е обаче в предизборната кампания е кандидатите да изведат важните за страната ни приоритети”, коментира областният координатор на ГЕРБ Пламен Йорданов. По думите му, на този етап не е обсъждано включването на други десни партии в партийната листа, тъй като „диалогът им до момента е по-скоро конфронтационен”.