Производителят на електромобили Tesla обяви, че е започнал безжичното изпращане на обновяването 2019.8.2 за моделите Tesla Model 3. Компанията официално съобщи, че новият ъпдейт оптимизира работата на електродвигателите и увеличава пиковата мощност на автомобила с 5%. Обновяването подобрява ускорението и начина на движение на електромобила.

Tesla продължава да оптимизира своята стратегия и продуктовата линия на своите електромобили. След като затвори повечето от своите офлайн магазини и анонсира новия Tesla Model Y, както и зарядните станции от следващо поколение Supercharger V3, компанията промени предлаганите конфигурации на Tesla Model 3.

Производителят се е отказал от версията на електромобила със среден капацитет на акумулаторния блок и пробег 420 километра (260 мили). В конфигуратора на официалния сайт вече се предлагат само версията с начален капацитет на батериите (Standard Range) и пробег 355 километра (220 мили), модела с подобрен стандартен капацитет (Standard Range Plus) и пробег 385 километра (240 мили), както и с максимален капацитет на батериите (Long Range) с пробег 520 километра или 325 мили.

Да си припомним, че Tesla Model 3 (Mid Range) бе представена през месец октомври миналата година и към датата на анонса това бе най-евтиният Tesla с цена $33 200, но с данъчните отстъпки за САЩ. А през месец март тази година компанията предложи на пазара „народната“ версия Tesla Model 3 (Standard Range) с цена след отстъпките $24 450 или точно $35 000 без каквито и да било отстъпки, както преди време обеща ИЛън Мъск.