Страховита е била нощта за живеещите в на ул. „Александър Стамболийски“ №52 в Бургас, твърди flagman.bg. Както съобщихме, там час след полунощ, според официалната полицейска сводка, двама 40-годишни мъже са се сбили, а единият е с наранявания в главата след употреба на огнестрелно оръжие. 

Според сводката на МВР единият от двамата участници бил поканил авера си в апартамента на четвъртия етаж. Двамата пили, след което се скарали, а домакинът опитал да изгони госта. При избухналия скандал домакинът извадил законно притежаван газов пистолет и го насочил към „натрапника“. След това настъпило сбиване и пистолетът се оказал в ръцете на съперника. Счупил му носа с дръжката на пистолета и после му нанесъл няколко сериозни удара в главата. Стрелял е и няколко пъти по него. 

Пострадалият е в УМБАЛ-Бургасв тежко състояние, а другият 40-годишен мъж е в ареста. Обстановката снощи е била твърде напрегната за хората от блока.

„Доста преди полунощ от апартамента на четвъртия етаж, в който живее Валентин М. се разнасяха ругатни и заплахи. Отдавна сме се отказали да правим забележки, защото няма никаква полза от тях. Този човек е отдавна познат на полицията, но не виждаме да са взели досега адекватни мерки срещу поведението му. Не са редки случаите да блъскат и да ни безпокоят“, каза съседка от същия вход. 

Други съседи твърдят, че от доста време в този вход стават и други страховити неща. Някои препоръчаха на нашия репортер да остане под прикритие за около час в района на тази жилищна сграда и ще види, че наоколо на практика е разпределително депо за пико и марихуана на дребно. 

„Ще видите как идват клиенти, понякога от балкона се хвърлят в найлонови пликчета дозите. Виждали сме и по-страшни неща обаче – като жестоко пребита и обезобразена млада жена, която бе изхвърлена миналото лято като окървавен парцал през входната врата“, разказват вкупом други съседи. 

Хората наоколо не смеят да говорят открито, страхуват се. В противозаконните деяния нерядко се включвала и възрастна жена от същата сграда, която предавала наркотици на навъртащи се долу клиенти. Дори имало и камера около входа. 

Участниците в снощния побой, стрелба и чупене на глава са домакинът Валентин М. и приятелят му Недялко. Домакинът няма криминално досие в ОД на МВР-Бургас.