Лондон. План за Брекзит без споразумение ще бъде активиран, ако до понеделник не бъде договорено отлагане на Брекзит, пише британският вестник Daily Expres.
Министърът за Брекзит Стивън Баркли каза в писмо на министрите от кабинета, че планът ще бъде задействан на 25 март, освен ако не бъде договорена нова дата за излизане. Операция „Йелоухамър“ на Министерството на финансите на Обединеното кралство за излизане от блока без сключено споразумение с ЕС. Планът очертава какво ще се случи с парите, гражданските права, търговията и митниците.
Тереза Мей се надява да осигури трето гласуване на своя план за Брекзит в парламента в парламента. Въпреки това в понеделник председателят на Камарата на Общините Джон Беркоу постанови, че сделката трябва да има "значителни промени", за да бъде поставена отново на гласуване, след като е била отхвърлена двукратно.
Депутати от Консервативанта партия заплашиха, че може да я напуснат,а ко бъде договорено дълго отлагане на Брекзит. В предишна информация 20 основни членове на Европейската изследователска група (твърдите „брекзитъри“) предупредиха, че може да предприемат действия, които биха могли да свалят правителството на Тереза Мей.

Превод и редакция: Юлиян Марков