Шампионът на България, носител на Суперкупата и на Купата на България Левски Лукойл поднови благородната си инициатива под надслов: „Играй баскетбол, бъди умен”. Този път на събитието не успя да бъде талисманът на „сините” – лъвчето Лъвский, но и посланиците, които ръководството на отбора изпрати си ги биваше.

@@@


Днес през прага на 115-то ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” в Горни Богров минаха любимите баскетболисти на „сините” – капитанът Асен Великов и Божидар Аврамов, а заедно с тях в училище се върна и Веселин Веселинов – тийм мениджър на Левски Лукойл.

@@@


Тримата посетиха час по физическо възпитание, където бяха посрещнати радушно и от учителя Александър Тсоканов, и от жадните да се докоснат до своите спортни герои деца. С гостоприемството си, директорът на 115 ОУ Ирена Стамболиева пък накара Аврамов, Великов и Веселинов да се почувстват като у дома си.

@@@


Божо и Асен демонстрираха на малчуганите различни тънкости в дрибъла, подаването и техниката при боравене с топката, а освен това, за радост на учениците беше включена и игра един на един. Възпитаничка на училището стопли сърцата на Великов и Аврамов като ги изненада с лично нарисувани от нея техни портрети. Посещението завърши с дълго раздаване на автографи и снимки за спомен, но и с обещанието, че следващата среща предстои и ще бъде скоро.

А до тогава – всяко момче и момиче, в чието сърце вече е запалено огънчето на баскетболната игра, е добре дошло в зала „Универсиада”, където Левски играе домакинските си мачове в НБЛ.

ГАЛЕРИЯ