Лицензираният футболен агент в Шотландската футболна федерация и работещ от близо 30 години на Острова Павлин Панайотов ще бъде третият официален гост-лектор по време на първия семинар „SportX”, който ще се проведе на 8 май в София. Организатор на събитието, което ще бъде на тема „Съвременни изисквания към младите футболисти“, е Сдружение „Бъдеще чрез спорт“, а домакин – „Витоша Парк Хотел“.

През последните 20 години юношата на Черно море е футболен скаут и агент в Шотландия, като отлично познава изискванията, които имат елитните академии на Острова. Панайотов е открил и съдействал на множество футболисти да стъпят и заиграят на Албиона не само от България и Европа, но и от Африка, Азия, Северна, Централна и Южна Америка.

Нещо повече, родният футболен специалист притежава UEFA “B” лиценз и като индивидуален треньор сам подготвя талантите за предстоящите проби. Негови играчи са били в шотландските грандове Селтик и Рейнджърс, шампиона на Англия Манчестър Сити, Тотнъм, Уулвърхемптън и редица други. В периода 2013-2015 пък Павлин, който има треньорска аспирантура от Университета в Единбург, е скаут към академията на Стоук Сити.

Организаторите на семинара предвиждат и други гости, които да засегнат от различен ъгъл най-наболялата в последните години тема у нас – работата с млади футболисти и тяхното развитие, като допринесат за набавянето на още по-богата и ценна информация за родната аудитория.

„Sport X” е подходящ както за треньори, ръководители и специалисти, работещи в системата на детско-юношеския футбол, скаути, агенти и футболисти на възраст между 16 и 19 години, така и за всички млади и амбициозни хора, които искат да трупат знания относно работата и организацията в клубните академии на Запад и да се развиват в сферата на футбола. Повече информация можете да получите на официалния сайт на събитието http://sportx.bg/