Промяната е неизбежна, но няма да се случи скоро.

Милиардерът и ранен инвеститор в компании, като Skype, Hotmail и Tesla, Тим Дрейпър направи доста смело изказване, заявявайки, че хората по света ще изберат в крайна сметка криптовалутите и биткойн пред традиционните пари, които използваме днес.

В интервю за TheBitcoinOfCryptoStreet, Дрейпър заявява, че е крайно време правителствата по света да променят начина си на мислене и да преминат от идеята за налагане на контрол към друга – тази да предоставят услуга. „Голямото предимство на криптовалутите е, че те не са обвързани с дадено правителство. Правителствата ви контролират, контролирайки вашата валута. Те трябва да преминат от контрол към услуга. Те трябва да започнат да мислят в посока на: „Как да привлека граждани към правителството?“, вместо: „Ти живееш тук, ти работиш за мен“, обяснява Дрейпър.

Дрейпър дава и пример с Япония, където биткойн беше признат за законно платежно средство. „И смятам, че това ще бъде промяна, която бавно започва да се случва по света. Японското правителство разпозна тази промяна“, заявява той.

Инвеститорът е убеден, че традиционните валути не могат да се съревновават с криптовалутите в дългосрочен план, а причината за това е, че никой не би поискал да бъде зависим от правителството, когато са достъпни алтернативи.