39-годишен мъж е предаден на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Варна за кражба на дрехи в условията на повторност от варненски търговски център. Кражбата на дрехи от мола била извършена в изпитателния срок на предходно осъждане на мъжа за друга кражба, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

На 10 януари тази година подсъдимият отишъл в магазина на известна търговска марка в Грандмол във Варна с намерението да се облече, без да плаща. С две якета и три мъжки пуловера мъжът влязъл в пробната уж да ги премери.

В магазина от известно време ставали кражби и служителите там били предупредени да  бъдат наблюдателни спрямо клиенти със съмнително поведение. Точно като съмнително било преценено от служител в магазина и поведението на  подсъдимия 39-годишен мъж, който подал сигнал към полицейски служители.

Той се забавил в пробната. Оттам излязъл видимо по-облечен, отколкото бил, преди да влезе в магазина. Мъжът напуснал касовата зона и излязъл от магазина. Полицейски служители го спрели за проверка го отовели в помещение, където органите на реда установили, че под дънковото яке подсъдимият е облякъл друго мъжко яке, а около кръста му бил увит пуловер. В пробната били намерени алармата и етикета на откраднатото яке и пуловера, оставени в друго яке.

Подсъдимият е осъждан многократно за кражби, които са единственият му източник на доходи. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен, той може да получи наказание лишаване от свобода от 1 до 10 години.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html