Това заяви заместник-председателят на ВМРО и депутат от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, предаде репортер на БГНЕС.

"Ние не влизаме в разговори с ДПС. Нашето присъствие във властта и основна причина за участието ни в това управление е да държим вън от властта ДПС, която е партия на антибългарска основа. Тя, включително и корупционно, съсипва държавата". Това заяви заместник-председателят на ВМРО и депутат от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, предаде БГНЕС.

Веселинов коментира думите на лидера на БСП Корнелия Нинова, която за пореден път обвини ГЕРБ, „Обединени патриоти“ и ДПС в сделка заради Закона за вероизповеданията. Вече стана ясно, че задълженията на вероизповеданията няма да бъдат опростени от държавата, а разсрочени във времето.

„За мен е странна тази хиперактивност на Корнелия Нинова. Първо – ако нейните народни представители бяха в зала, този закон изобщо нямаше да мине на първо четене. Второ – доколкото помня тя беше съвносител, заедно с Карадайъ и Цветанов по законопроекта, който обслужваше ДПС, буквално преди няколко месеца“, смята Веселинов.

Той определи като „извънпарламентарен опозиционен шум“ всичко казано от Нинова, който според него е „добре пласиран в медиите“ и цели да създаде усещане, „че тя се бори за някаква кауза“. Той допълни, че коментира предпазливо решението на ГЕРБ да се откаже от финансовата амнистия на вероизповеданията, защото то не е официално разписано. „Ние проведохме поредица от срещи, в които им обяснихме колко грешна е постановката, която приемат. В края на краищата бяхме разбрани“, каза Искрен Веселинов.

„Упреци от г-жа Нинова, чиято партия 3 пъти е управлявала с ДПС и доколкото разбираме пак се кани да го прави, са леко наивни“, допълни още депутатът.