Ръководството на общинската болница в Перник е предприело отчаяни мерки, за да привлече педиатри в лечебното заведение, като им предлага безплатни квартири, за да започнат работата в детското отделение.

,,Вярно е, предлагаме безплатни жилища на всеки педиатър, който започне работа при нас, обаче все още няма желаещи. Просто за момента нямаме кадри, нямаме медицински сестри. В детското отделение сега работим трима титуляри педиатри и един специализант, а би трябвало да сме най-малко шест човека'', заяви пред камерата на Нова телевизия една от служителките в болницата.

,,Проблемът е в това, че детското здравеопазване като цяло не е приоритет. Липсата на кадри също е проблем, оттам идва и натовареността. Като цяло персоналният проблем за Перник е липсващата детска помощ в областта, тъй като тук няма детско спешно отделение'', посочи още тя и допълни, че когато например дойде някое дете с дихателни проблеми, то бива изпратено към друга болница, тъй като в общинската в Перник липсва необходимата апаратура.

,,За последните 10 години са напуснали 7 педиатри. Вече няма какво да ме спре и аз да напусна. Просто съм отчаяна и съсипана'', завърши служителката.