Григор Димитров тренира в Далас при известния тенис специалист Грант Чън, който е главен треньор в академията към университета Southern Methodist в града. Българската топ ракета е гост на Чън, тъй като в момента Андре Агаси е в Индия по лични дела и затова не е с него на заниманията.

В социалните мрежи се разпространи снимка, на която Григор позира с логото на SMU Tennis - мустанг, който всъщност е отличителна марка на всички спортове в университета.

Няма публична информация за физическото състояние на Димитров, който поради контузия отказа участие на турнирите през февруари в Ротердам и Акапулко, а до последно му бе пазена “уайлд кард” за този в София. Би трябвало следващата му официална изява на корта да е на първия “Мастърс” за година в Индиън Уелс.

Турнирът в слънчева Калифорния е между 4 и 17 март, като миналата година Димитров бе високо поставен в схемата и прескочи първия кръг, като във втори загуби от Фернандо Вердаско с 6:7(4), 6:4, 3:6. Това означава, че има за защитаване само 10 точки за световната ранглиста, където вече заема 31-ва позиция, поради контузията и липса на мачове.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Grigor Dimitrov (@grigordimitrov) on Feb 11, 2019 at 7:36am PST