Белград. Директорът на Авто-мото съюзът на Сърбия Мирко Бутулия, който е и президент на хандбалния клуб „Цървена Звезда“ бе застрелян и убит от генералния секретар на организацията Предраг Джурджев, когато се опитал да прекрати свадата му с друг служител в централата на Съюза в центъра на Белград, съобщава електронното издание на вестник Blic.
Според информацията на вестника, Джурджев влязъл в свада с един служителите и те се сбили, когато Бутулия се включил в опит да разтърве двамата, да арбитрира и да намали страстите. Тогава обаче Джурджев извадил пистолет и застрелял Бутулия.
Според източниците на „Блиц“, генералният секретар стрелял пет пъто по Бутулия – четири пъти в гърдите и един в главата. След това излязъл от канцеларията и отишъл в друга стая, където, в момент на нервно разстройство, се застрелял в челото.
Секретарката на Бутулия чула стрелбата и се втурнала към офиса на шефа си, но после видяла, че в паника изплашеният й колега скача през прозореца на офиса, който се намира на първия етаж.
Тя също е скочила от около два метра и е останала невредима.
Джурждев е загинал на място, докато Бутулия е издъхнал от нараняванията си в болница, в около 16:25 часа българско време.

Превод и редакция: Иван Христов