Наставникът на Черноморец (Балчик) Георги Иванов похвали своя отбор за себераздаването, въпреки че тимът допусна поражение с 0:1 от Монтана. Специалистът направи интересно изказване относно финансирането на отбора и ситуацията със спорта както в Балчик, така и в цяла България.

"Не сме си правили илюзии да се надиграваме с обора на Монтана. При тях всичко е нормално. Имаха подготовка в Турция. Опитахме се да компенсираме с характер и мъжество. Изключително доволен съм от поведението като желание и хъс от моите футболисти. Радвам се, че този характер се върна в моите футболисти. Тежкото е, че останахме с празни ръце. Преди гола на Монтана можеше да се отсъди фаул за нас. Футболистите се разконцентрираха. Изключително доволен съм от моя отбор. През подготовката не се знаеше кой ще излезе на тренировка. Знаех, че когато започне първенството, футболистите ми ще се променят и ще покажат своя характер. През подготовката не успяхме да свършим много работа. Физическите сили ни напуснаха в някои моменти. Радостното е, че Виктор Митев се връща в игра след 7-месечно лечение", започна Иванов.

"Траян Траянов е контузен. Мишо Венков си замина преди мача вчера. Всички футболисти се потрудиха доста. Мисля, че направихме една крачка към връщането на нашия отбор към доброто състояние, което беше през есента. Общината не е отпуснала 800 000 лв. Кметът прави всичко възможно да ни спаси. Благодарение на нас има интерес към Балчик като град. Ето, дават ни по телевизията. По медиите се споменава Балчик заради отбора. Ако хората в Балчик не осъзнаят това нещо, е лошо. Футболът не трябва да се политизира. Не трябва да зависи от това кой ще спечели изборите. Спортът е здраве за цялата нация. Ако ние в Балчик спрем да спортуваме, няма кой да се занимава. Виждам колко труд хвърлят младите футболисти и ще е жалко, ако не се оправят нещата", каза още наставникът.