Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в тържественото откриване на нова зала за тенис на маса в учебно-спортен комплекс "Стоянстрой" в Пловдив. Той преряза лентата на съоръжението заедно със Стоян Сариев, който е основател и собственик на комплекса.

Специалната професионална настилка на новата закрита зала за тенис на маса е изградена със средства на Министерството на младежта и спорта. Отпуснатата сума е на стойност 30 000 лева. Така залата отговаря на най-новите европейски изисквания.

"Няма нищо по-добро от това частна езикова гимназия да има такъв комплекс. Аз също съм завършил езикова гимназия във Варна. Беше ми много трудно да тренирам. Тогава се занимавах професионално с лека атлетика. Беше ми трудно, защото нямах разбирането от много от преподавателите, за да може да се съчетават учебните занимания и професионалния спорт. Това е един пример как частните капитали могат да се включват в помощ на българското образование и на българския спорт. За това нямаше как да не откликнем и да се включим в подобен проект",  заяви Красен Кралев.

Учебно-спортният комплекс освен с тенис база, разполага и с възстановителен център, стая за почивка, лекции, прожекции и тактически анализи за състезатели. В този си вид базата е много удобна за провеждане на състезания и тренировъчни и предсъстезателни лагери. Кортовете са проектирани с възможност за провеждане на международни състезания. Два от откритите корта разполагат с постоянни трибуни за публика, предвидена е възможност за изграждане на временни трибуни.