Утре се подновява първенството в Югозападната Трета лига с мачовете от XVIII кръг. Хебър ще гостува на Сливнишки герой (Сливница). Мачът е от 14 часа на стадион „Сливнишки герой“, като очакванията са за калпаво време – студ и вятър.

Пазарджиклии се организираха и пуснаха безплатен превоз за феновете на отбора. Отпътуването ще бъде в 11:30 часа от стадион “Георги Бенковски”, град Пазарджик.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов посети футболистите на Хебър за да ги надъха преди старта на пролетния полусезон.

Градоначалникът напомпа емоционално хебърци, подчертавайки и този път, че вярва в техните сили и възможности да изпълнят основната цел пред отбора – завръщане на Хебър в професионалния футбол.

Треньорът Николай Митов проведе днес следобед последното седмично занимание, след което тимът му бе събран на 24 часов режим в столицата.

Защитникът Слави Косов отпадна от групата на „зелените“, тъй като на една от тренировките през седмицата получи сериозно мускулно разстежение и влезе в лазарета. Бразилецът Родриго Барони имаше леко неразположение, но попадна в групата за двубоя. Аут от нея със сигурност са трайно контузените Николай Стоилков и Цветелин Тонев.

„Няма да е приятно време за игра, но ще трябва да се нагодим към тези условия. Каквото за нас, това и за противника. Очевидно мачът ще бъде повече биткаджийски и футболът ще отстъпва на други компоненти на играта“, коментира треньорът на хебърци Николай Митов.

При домакините също очакват с нетърпение старта на Трета лига, като бяха доста активни през зимата и привлякоха Александър Алексндров-Аци, който се раздели с пазарджиклии по-рано през сезона. Другия трансферен удар за заемащият трето място в Трета лига тим от югозапад е нападателят Наско Курдов, който е играл Байер (Леверкузен) и

Ботев (Пд).