„Сложи се началото на реалната работа по рестартирането на строежа на стадион Христо Ботев!“ Това заявиха наши източници свързани с проекта, след като от Ботев Пловдив публикуваха официално съобщение за подписания договор между тях и проектантите.

Под 3% са дефектите по съоръжението след неговото замразяване, което според запознати е нищожен процент, научи PlovdivDerby.com! Това е показало направеното през миналата година обследване.

През следващата седмица към работната група, която действа за подновяването на строителството ще се включат специалисти, които ще изготвят доклад и предложения за функциалността на пространствата, разбра още PlovdivDerby.com. Въпросният екип ще подготви доклад за всички помещения по стадиона, включително и най-вече тези, които ще се отдават под наем. От Ботев Пловдив имат намерение веднага след подновяването на строителството да започнат търсенето на добросъвестни наематели за търговските площи, с които ще разполага стадиона. С въпросният екип ще бъдат обсъдени и ъпдейтнати и пространствата вътре в чашата на стадиона, като места за агитките, ВИП-сектори и прочие.

Днешният договор с фирмата на архитект Савов е изключително тясно свързан с получаването на заема от Фонда на фондовете, научи още PlovdivDerby.com от самият архитект. „Количествено-стойностните сметки, които ще бъдат изготвени възможно най-скоро ще бъдат съществена част от договора за заема.

„Становището и препоръките, които трябва да изготвим ще направим в максимално най-кратки срокове. В договора са заложени 2 месеца време, но ние ще свършим всичко това възможно най-скоро“, заяви арх. Савов пред PlovdivDerby.com.

На въпрос реално ли е през април месец на стадион Христо Ботев да се строи архитект Савов отговори: „Със срокове не искам да се ангажирам, но и аз се надявам това да е един реален срок. Никой няма интерес да бави подновяването на строителството.“

Архитект Савов няма да започне своята работа от нулата. Той е човекът, който проектира стадиона още преди началото на изграждането му и сега ще трябва да ъпдейтне проекта спрямо нововъведените стандарти.

От клуба също отказаха да се ангажират пред PlovdivDerby.com със срок за рестарт на строителство, но не отрекоха възможността през април месец на стадион Христо Ботев да се извършват реални строително-монтажни дейности.

„В най-кратък срок екип на нашата фирма ще влезе на стадион Христо Ботев, за да започне работата по изготвянето на становището и препоръките за завършването на количествено-стойностните сметки“, заяви още архитект Савов.

В последните 10 дни от Ботев Пловдив за втори път излизат с официално съобщение, с което повдигат завесата около евентуалният рестарт на Колежа. В днешното съобщение от Ботев Пд говорят директно за „предстоящото подновяване на строителните дейности на стадион „Христо Ботев“., както и за „технологичният и времеви график, който се следва.“!

PlovdivDerby.com разбра, че архитект Савов и екипът му по договор ще получат 6 цифрена сума за предстоящата им работа, а собственикът на канарчетата Георги Самуилов вече е набелязал строителни фирми, на които ще бъдат възложени съответните задания.

Срок за завършване: 12.03.2020 г.
ДНИ         ЧАСОВЕ      МИНУТИ      СЕКУНДИ

384Дни 09Часове 06Минути 13Секунди