Снимка: Булфото

Варненският Районен съд определи мярка за неотклонение "Домашен арест" на 79-годишната Веселинка Ралчева, която вчера беше задържана за участие като "муле" в телефонна измама на прокурор от Районната прокуратура, съобщава Moreto.net.


Задържаната заяви пред съдебния състав, че е невинна и че самата тя е жертва на "ало" измамници.

"Аз съм невинна, виновните излизат победители. Аз съм ощетена със 17 000 евро миналата година, а сега с 20 000 лв., които трябва да изплащам 5 години. Те се представиха за хора от полицията, бях заплашена, че съм следена. Измамниците явно избират психически неуравновесени хора или възрастни жени, които не могат да се защитават", обясни пред медии Веселинка.

Тя каза още, че живее сама и страда от множество заболявания, сред които загуба на паметта.

До задържането на бабата се стигна, след като на 20 февруари телефонни измамници се обадиха на стационарен телефон на варненски прокурор, който се е усетил, че става въпрос за измама. В продължение на 5 часа представителят на държавното обвинение разговарял с мним полицай, който обяснил на "жертвата", че тя фигурира в списъка с телефонни номера и имена на бъдещи жертви и че ще й помогне. Междувременно на прокурорът се обажда и "лекар", който "направил операция и сложил златни пирони в крака на дъщеря му" и той трябва да плати 30 000 евро. Когато жертвата обяснила, че не разполага с толкова много пари, лекарят започнал да сипе заплахи, че ще изпрати 15 брадати мъже.

В крайна сметка жертвата се съгласява да предаде сумата от 7 000 лв., с която разполага. Предаването на сумата трябвало да стане зад Централната поща, където били разположени полицейски екипи. На място се появила бабата-муле, която беше задържана, а домът й беше претърсен. Там бяха намерени 500 лв. и други вещи, свързани с друга измама на територията на Девня.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html