Нови подробности за самоубийството от вчера следобед в ареста на НСлС на столичния бул. "Г.М. Димитров". 56-годишният Кирил Мицев се е обесил в килията си на третия етаж с помощта на чаршаф. Наличието му е нормално в ареста и не е сред забранените вещи, с които задържаните могат да се самонаранят, като връзките за обувки, например, съобщиха от Министерството на правосъдието на въпрос на наш репортер.

При откриването му от надзирателите е извикана Бърза помощ, но лекарите само констатирали смъртта на арестанта. Уведомени са прокурора по делото на задържания, както и шефа на затворите и е разпоредена незабавна проверка. 

Мицев е в ареста от миналата година, когато е арестуван за убийство по чл. 115 от НК. По този член се полага затвор от 10 до 20 години. 

Началничката на сектор "Арести" Маргарита Дойчинова отказа коментар по случая на въпрос какво точно се е случило. 

Веднага е започнало вътрешно разследване и е било разпоредено пълно мълчание по случая. 

В същия арест в момента са задържани и олигарсите Евгения и Николай Баневи, алкохолният бос Миню Стайков, и Димитър Желязков-Митьо Очите.   

Припомняме, че преди дни за нередности в същия следствен арест, началникът му Росен Милотинов, срещу когото течеше проверка от правосъдното ведомство, напусна поста си.