Транспортният бос Румен Рончев остава в ареста, това решиха магистратите в Районен съд - Пловдив преди минути, предаде репортер на Glas.bg.

 

Интересен обрат придоби случая след разкритията в днешното заседание. Братовчедът на Мегз Антон Лесов си бил признал, че той е измислил схемата и е действал сам, това посочи защитата на Рончев адвокат Бонев. Освен това самият Рончев изплатил щетите на лизинговата компания "Софауто", през която е взет Мерцедес-а G-класа. Както е известно, Районна прокуратура привлече като обвиняеми за престъплението трима души - Мегз като подбудител, а като извършители гаджето ѝ Румен Рончев и братовчед ѝ Антон Лесов.

Според прокуратурата обаче самопризнанията на Лесов са изършени под влиянието на Рончев. Още повече, че първоначалните показания на братовчеда са се различавали коренно.

Лесов е и човекът завел жалба за кражбата на джипа. В края на септември, братовчедът взел джипа от Мегз и го паркирал пред заведение в кв. "Кючук Париж", а на следващата сутрин Мерцедес- ът бил изчезнал. Колата е купена на изплащане, а общата ѝ стойност е 98 560 хиляди. Лесов подал жалба в Първо РПУ в Пловдив, откъдето започва разследването. 

Докато Рончев беше извеждан от залата, той размени няколко думи с Мегз много тихо, като дизайнерката му прошепна, че го обича. Този път Каканашева не припадна от решението на съда да остави зад решетки гаджето й.