U11 на Ботев (Враца) попиля CSKA London FA с 8:0 в първия си мач от турнира „София къп“, който се провежда в Национална база „Бояна“. Само първите десетина минути бяха равностойно, след което ботевци наложиха тотална доминация, материализирана до почивката с 2 гола на Митко Панов и един на Янислав Тонов, гарнирани с куп пропуски.

През втората част осмицата оформиха Тихомир Тодоров, Тодор Цонев, Дидо Танчев и Веселин Кирилов с 2 попадения.

„Доволен съм не само от резултата, но този път и от играта. Това бе може би най-силният ни мач в последната една година. На загрявката имах леко притеснение, като видях какви здрави момчета са в състава на съперника, но на терена разликата в класите бе решаваща, каза наставникът Тодор Гарев.

В среща от същата група Берое победи Царско село с 1:0 и ако утре врачани надвият „царистите“, ще съберат 6 т., което им гарантира участие в полуфиналите преди последния мач със старозагорци в събота.

Пак там родените през 2007 година деца от Враца надделяха с 1:0 над Арес. 2008 пък отстъпиха с 0:3 от ДИТ 1, а 2009 завършиха при равенство 1:1 срещу Витоша 13. В Сандански пък другият ни отбор родени 2007 завърши 1:1 срещу Ямбол. Утре предстоят нови 5 двубоя, а в събота освен тези формации, на терена ще излязат и елитните U15 и U17, които стартират сезона с гостувания на Лудогорец.