Христо Койчев от Свиленград е късметлията, който грабна поредната седмична награда от Лотарията с касови бележки на НАП.

Господинът играе редовно в Лотарията на приходната администрация – още от началото й през 2017 година. Подаръкът – нов, изключително стилен и със завидни параметри мобилен телефон му носи бележка за 5,87 лв. лева от търговска верига в Свиленград. Днес апаратът му бе връчен от директора на офиса на НАП в Хасково г-н Запрянов с пожелание за повече приятни разговори и красиви снимки с придобивката. Все повече стават феновете от област Хасково, които играят за награда от Лотарията на НАП, съобщават от офиса на Агенцията. Към днешна дата участниците са 2090 души.

Всички те са регистрирали 83 400 касови бележки на обща стойност над 1,2 млн. лв. От офиса на НАП в Хасково обръщат внимание, че в данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт – www.kasovbon.bg . Както и през предходния сезон, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка.

Двойно по-голям шанс за спечелване на награда имат участниците, които плащат с банкова карта и освен касовата бележка, регистрират и тази от ПОС терминала. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките. От НАП допълват, че е изключително важно хората да пазят касовите си бележки, защото ще получават наградите срещу тях.