31-годишен мъж е осъден за блудство и закана за убийство спрямо 73-годишната му баба. Районен съд-Стара Загора  е наложил наказание от две години „лишаване от свобода“ при първоначален „общ” режим.

Мъжът и възрастната му баба живеели заедно, а тя се грижила за децата му. В началото на 2018 година внукът започнал да се държи агресивно и арогантно с пострадалата-блъскал я и отправял обиди. На неустановена дата през месец март той влязъл в стаята на пострадалата и чрез употреба на сила и заплашване извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление. Агресивното му поведени ескалирало и в началото на месец септември, когато  отправил закана с убийство към пострадалата,  с думите : „Ще те утрепя и ще те сложа в гроба“. Възрастната жена сигнализирала роднините си и на полицията за действията на внука си.

Районен съд - Стара Загора разгледал делото по реда на съкратеното съдебно следствие в едно съдебно заседание. Подсъдимият признал вината си и всички факти и обстоятелства, описани в обвинителния акт.

Присъдата подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Стара Загора.