Увеличаването на привилегиите на ромите няма да реши проблемите с тях, напротив - ще увеличи недоволството и разделението в обществото, заяви в писмено изявление до медиите лидерът на "Воля“ Веселин Марешки.

Това той направи по повод информациите, че Община Пловдив се готви да опрости 1,6 млн. лева на ползвателите на общински жилища от "Жилфонд" в ромския квартал "Столипиново“.

"Тиражираната наскоро концепция на ВМРО за циганизацията подклажда и нагнетява напрежение, защото предвижда увеличени привилегии на циганския етнос и е опит за предизборно съживяване на нечий рейтинг", посочват от "Воля“.

"Само провалени политици или такива, които нищо добро не са направили за народа, разчитат на платени цигански гласове и предизборно се хващат като за сламка с проблемите на циганите. Ето защо с години тези проблеми стоят нерешени“, категоричен е Марешки.

Според "Воля“ случаят в Пловдив поставя на дневен ред няколко спешни въпроса - защо община Пловдив е допуснала натрупването на такава огромна сума от длъжниците? Кои общински служители са проспали проблема или умишлено са си затваряли очите?

От "Воля“ не пропускат да атакуват отново политическите си опоненти от ВМРО и настояват кметът Иван Тотев да каже каква е ролята на патриотите в историята на проблема.