Всички, на които закупуването на началната конфигурация на електромобила Model 3 при цена $42 900 изглежда твърде скъпо, съвсем скоро също ще могат да си закупят екологично чист транспорт при по-изгодни условия. Автомобилната компания Tesla подготвя лизингова програма за закупуването на Model 3.

Уеб порталът Engadget направи този извод на базата на електронно писмо, изпратено миналата седмица до работниците и служителите на Tesla. В него се казва, че служителите трябва да се подготвят за началото на лизингова програма, която ще стартира след две седмици. Точните срокове и дати все още не са уточнение, но е сигурно, че през следващите месеци лизинговата програма ще бъде официално представена.

Очакванията са лизингът да стимулира продажбите на новите електромобили Model 3. Още миналата година се обмисляше въвеждането на подобна програма. Но тогава тя не бе стартирана, понеже имаше опасения, че по този начин ще намалее паричният поток, което е нежелателно да става на етапа, когато поточните линии още не са напълно настроени и масовото производство е в началото. Очевидно, вече е достигнат етапът, когато влиянието на лизинга върху финансовите резултати на Tesla вече не е критично. Навярно датата на стартирането на лизинговата програма ще бъде избрана по такъв начин, че нейното влияние върху тримесечните финансови резултати да е минимално.