Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола коментира победата на тима му с 3:2 над Шалке в първи мач от осминафиналите на Шампионската лига. Домакините от Германия вкараха с две дузпи, при които се намеси ВАР.
 
"Аз съм голям фен на ВАР. Затова смятам, че и първата дузпа я имаше, както и втората. Червеният картон за нас може да бъде червен картон, така че и той е правилен. Единствено можем да се оплакваме от ВАР, че може би имаше засада при втората дузпа, но мониторът се счупи и не се видя. Тази система има нужда от още време, но аз съм ѝ фен", заяви Гуардиола

"Да, резултатът е невероятен, вкарахме три гола навън. Но в същото време допуснахме лесно два и направихме невероятни грешки. Ако допуснем същите пропуски и на реванша, значи отпадаме. На такова ниво нямаме шанс при такова представяне. Явно още не сме готови за бой в Шампионската лига."

"Ако след  червения ни картон съперникът беше натиснал, можеше да ни вкара и трети, и четвърти гол. И тогава отпадахме със сигурност. Така че нищо не е приключило. Надявам се само нашите фенове да ни помогнат на реванша", завърши мениджърът на Манчестър Сити.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ