Вашингтон. Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп насочи гнева си към вестник The New York Times, като определи популярното американско издание като „истински враг на хората“, съобщава Washington Examiner.
От редакцията припомнят, че преди няколко дни вестникът публикува обширен материал, в който твърди, че Тръмп е подкопавал публично, а понякога и тайно, разследванията, които се водят срещу него. Неговата тактика, се казва в доклада, го е направила податлива на обвинения, че е възпрепятствал правосъдието в разследването на специалния прокурор Робърт Мюлер за предполагаемата руска намеса, подчерта The New York Times.
Тръмп коментира публикацията, като избегна обичайния си подход за обвинения във „фалшиви новини“. Лидерът на Белия дом отрече част от доклада на вестника, като постави иронично въпроса за това откъде изданието е получило информацията си. „Разследването на The New York Times е невярно. Той е истински враг на хората“, коментира Тръмп в социалната мрежа „Туитър“, без да посочва коя точно статия на вестника визира.

Превод и редакция: Тереза Герова