Предстои да започне проектирането на „Синя зона-Широк център“ във Варна. Вече има избран изпълнител. След сключване на договор с него той ще има 60 дни, за да изпълни проекта, съобщи varnautre.bg.

С дейността ще се ангажира варненската фирма „Инжконсултпроект“ ООД. Дадената от нея оферта при обявената поръчка е за 48 100 лева без ДДС.

Ако няма обжалване на процедурата пред КЗК от някои от останалите участници, проектът на зоната може да бъде факт до пролетта. След завършването му ще бъде извършена рехабилитация на улиците в обхвата на зоната и полагане на необходимата маркировка и пътни знаци.

Границите на зоната, предмет на проектиране, са: ул. „Кракра“, „Беласица“, „Д-р Писклюлиев“, бул. „Владислав Варненчик“, „Дрин“, „Пирин“, „Битоля“, „Братя Бъкстон“, „Чаталджа“, „Ген. Колев“, „Царевец“, бул. „Осми приморски полк“, „Кап. Рончевски“, „Васил Друмев“, бул. „Княз Борис I”.

По задание стоняката за туристически автобуси на ул. „Антим I” трябва да се запази, а по преценка на проектанта трябва да се предложат нови. Трябва да се предвидят 22 паркоместа за електромобили със станции за зареждане.

Условие е при проектиране на местата да се съобрази разположението на контейнерите за смет с цел безпрепятственото им обслужване от сметосъбиращата техника.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТ СПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html