Звучи шокиращо, но е самата истина. Футболист, получавал миналата година месечна заплата от 15 000 евро, пристигна в България, за да прибира скромните 400 евро. Това е белгийският нападател Максим Косе, който подписа със Струмска слава (Радомир).

Любопитното е, че договорът на 26-годишния играч с втородивизионния тим е само за три месеца. Т.е. – до края на сезона.

 


Косе за последно е играл в първенството на Оман, а преди това е бил в клуб от Саудитска Арабия. Именно там заплатата му е била 15 000 евро. 5000 евро пък е било месечното му възнаграждение в Оман.

В Радомир феновете аплодират треньора Владимир Димитров, който прави чудеса.

Струмска слава разполага с много скромен бюджет – вероятно най-ниския сред отборите във второто ниво на българския футбол.

И въпреки това тимът се представя на ниво в първенството – заема 12-а позиция преди подновяването на Втора лига в края на седмицата.

Освен това радомирци са единственият втородивизионен отбор, достигнал до четвъртфиналите за Купата на България, където ще премерят сили със Септември.

„Владо успява от нищото да направи нещо. Забележете само с този белгиец. Как го е навил да играе за само 400 евро, той си знае”, коментират в Радомир.

Случаят с Максим Косе е първи в историята на футбола ни, твърдят запознати. Те са категорични, че никога досега в нашето първенство не е идвал играч с такава висока амплитуда на заплатата му в предишен клуб и месечното му възнаграждение на българска територия.

Първият мач на Струмска слава през пролетта е гостуване в Гълъбово на местния Ботев. С тима подписаха юношата на Локомотив (София) Слави Паскалев, халфът Кристиян Китов, идващ от Локомотив (Горна Оряховица) и вратарят Ивайло Крушарски, също досегашен играч на Горна Оряховица.