Не виждам някакъв проблем. Не мога да говоря от името на НФСБ. Няма драма или проблем една партия да номинира своя председател. Да регистрира също може. От ВМРО продължаваме да твърдим, че трябва да седим заедно. Държим се добре, любезно и уважително към тях и не изпадаме в някакви драми. Това каза заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Той припомни, че именно в студиото на Нова телевизия преди няколко месеца е предложил провеждането на вътрешни избори. Организирането щяло да става там, където една от трите партии в коалицията има поне една своя организация.

"Май месец наближава. Трябва да се изясни форматът, в който ще се явим. Г-н Сидеров също не е казал ясно какво смята да прави. За мен не е проблем да съм на което и да е място в листата, дали първи или последен", уточни какви задачи за решаване стоят пред патриотите.

"Беше глупав ход това с преференциите", отново заяви Джамбазки. И изтъкна за пореден път, че именно преференциите са гарант за демократични избори.

"Убеден съм, че в този мандат на ЕП ще има представителство на хората, които се определят като патриоти", убеден е той.

"Изборите за ЕП не са инструмент за решаване на някакви бакалски сметки помежду си", отсече Джамбазки.

"Това, че ще става учител, е сериозна заплаха за българското образование. В европейския парламент може да нанесеш само политически щети", коментира той намерението на Николай Бареков да стане учител по литература след края на мандата му в Брюксел.