Несебърският наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите е започнал развитието си като цветар в годините преди настъпването на демокрацията. "Работил е като шеф на момичета, които разнасят цветя по заведенията в Несебър и Слънчев бряг, а на по-късен етап се превръща в бос на региона". Това разкри пред БНТ топкриминалистът Ботьо Ботев.
 
Според него развитието на обществените процеси в зората на демокрацията е благоприятствало създаването на престъпни групировки и развитието на личности като Митьо Очите. Според Ботев от организираната престъпност се гонят онези хора, които не владеят улицата, а Желязков е бил подходяща личност, която да се утвърди в тези среди. 

Несебърският наркобос е завършил селскостопански техникум през 1990 година и има диплома за тракторист-механизатор. След казармата Митьо Очите е гард на ВИС. Криминалната си кариера започва с въоръжен грабеж, когато е едва 23-годишен. Постепенно се издига във висините на престъпната групировка и става един от лидерите й по цялото южно Черноморие, а и в цялата страна, Името му се свързва с контрол над наркоразпространението и проститутките. Прочува се като престъпен бос, който не търпи конкуренция. Митьо Очите излежа присъда от 4 години и 10 месеца затвор за разпространение на наркотици, след като се споразумя за нея с прокуратурата, като се призна за виновен. 

Всички буйни млади момчета в Бургас - т.нар. батки, използват името на Очите, за да всяват респект. Това обяви една от основните свидетелки срещу групата му за рекет Румяна Черкезова пред регионални медии. Черкезова обае отрича несебърлията да е свързан с изнудването над погребални агенти, каквото е едно от обвиненията срещу него и групата му. Тя твърди, че основен рекетьор е Йордан Вълчев - Данчо Ларша, който заедно с братята Иван и Владислав Пишиеви са тримата, които създават напрежение в погребалния бизнес. Според прокуратурата обаче отчисленията от рекета на гробарите, както и на бакшишите, отивали точно за боса - Очите, 

Припомняме, че самият той пристигна на аерогарата в София късно вечерта в петък с полет от Истанбул. Очаква се още днес да бъде изправен пред Специализирания наказателен съд. Зевзеци от Бургас, пък, светкавично реагираха на информацията за пристигането на Желязков и пуснаха забавна обява в група за споделено пътуване, която можете да видите тук.