GM официално пуска на пазара компактните сгъващи се електрически колела, които компанията обяви миналата година под името Arīv. Въпросното име дойде в резултат на конкурс с награден фонд от 10 000 долара сред потребителите, така че някой някъде там е няколко хиляди долара по-богат.

И двата модела се захранват от собствени двигатели на GM, изградени специално за тях, и могат да достигнат скорост до 22 км/ч с четири нива на подпомагана мощност. Техните батерии се нуждаят от около 3,5 часа, за да се заредят напълно и имат обхват от 60 километра.

Въпреки че компанията проектира и проектира велосипедите в Мичиган и Ошава, Онтарио, първо ще ги пусне в Германия, Белгия и Холандия. GM казва, че е избрал тези места „поради популярността на е-колелетата с литиево-йонните батерии на тези пазари“, което има смисъл, ако помислите за това.

Компактният e-байк, наречен Arīv Meld, ще струва на клиентите между 2750 и 2800 евро (приблизително 3200 долара). Междувременно, сгъваемият модел, наречен Arīv Merge, който потребителите могат да сгънат и преобръщат на две колела, ако искат, ще коства на купувачите между 3350 евро и 3400 евро (около 3900 долара). И двата модела вече са налични за предварителна заявка на Bike Exchange и ще започнат да се доставят през второто тримесечие на 2019 г.