Петдесет души бяха арестувани при голяма полицейска операция вчера срещу структура на страховитата италианска мафия Камора, господствала на Апенините източно от Венеция, предаде ДПА.

Групировката, действала от края на 90-те години в големи части от североизточния район Венето, е била свързана с клана Казалези, една от най-страшните престъпни фамилии на Камората.

Арестуваните "са били част от широка и страховита престъпна мафиотска организация", която се е занимавала с лихварство, пране на пари, трафик на наркотици, сводничество и други тежки престъпления, съобщи прокуратурата.

Организацията е била базирана в Ераклея, градче край Венеция, чийто кмет Мирко Местре е сред арестуваните за сговор с мафията.

Корумпиран полицай, който предавал поверителна информация на мафиотите, и банков мениджър, който им помагал за подозрителни финансови трансакции, също са задържани.

Камората произхожда от Неапол и околностите му, но подобно на други италиански мафии се е разпростряла в Северна Италия и други части на Европа.